ELEV PÅ JOUES - OG HVA' SÅ

ELEV PÅ JOUES - OG HVA' SÅ


Som elev på Joues har du mulighed for at blive en del af en gruppe samtidig med, at der er plads til, at du kan være helt dig selv.


På skolen samarbejder vi med dig om din fremtid. Undervisning og praktik tilrettelægges efter dine behov, og mulighederne er mange. Det kan du læse mere om på denne side og på de andre sider her på joues.dk.

Værdigrundlag


Vi tilbyder at hjælpe borgeren i egen bolig. Vi tilbyder borgeren stabilitet og vedholdenhed.


Vi respekterer den fortid, som borgeren har med sig og tror på, at vi på den baggrund sammen kan skabe en fremtid med borgeren i centrum og som aktør i eget liv og på egne betingelser. 

Formål


Vi ønsker at lære borgeren de færdigheder, som støtten fokuserer på. Vi udfører derfor ikke opgaver for borgeren, men hjælper borgeren med at træne opgaverne, så de med tiden har tilegnet sig de rette færdigheder til selv at varetage opgaverne.

Alt det spændende og sjove

På JOUES er der mulighed for en masse sjove og spændende aktiviteter, som eleverne har indflydelse på.

Lejrskole


Vi stræber efter at tage på lejrskole et par gange om året, og du kan være med til at bestemme, om vi skal til Vesterhavet, en tur til London, eller måske noget helt tredje.

Elevcafé


Vi har elevcafé en gang om måneden. Det kan være en aften med gaming, en tur i biografen eller ud at køre i gokart. Det kan være alt muligt. Vi spiser altid sammen. Enten mad vi laver sammen på skolen, eller ude på en restaurant. Du kan være med til at arrangere en café, eller bare komme med forslag til indholdet.


Tag fx et kig på den altid gældende kalender, for at se, hvad vi har på programmet -
se den her.


Pauser


På JOUES holder vi pauser hver halve time. I pauserne har eleverne mulighed for at hygge sig med hinanden, lytte til musik og få en kop the, eller bare hænge ud. Der kan også være individuelle pauser undervejs i undervisningen. Det aftales med en underviser.



Eleverne


På JOUES behandler alle hinanden respektfuldt og omsorgsfuldt. Omgangstonen er som udgangspunkt humoristisk, men hensynsfuld.

Alt det faglige

Der er undervisning på JOUES hver dag. Det kan både være fælles undervisning og individuelle forløb. Det tilrettelægges efter dine behov og mål i de fag, du gerne vil arbejde med. Du kan holde dit faglige niveau ved lige, eller du kan tage de prøver du mangler.


FVU


Forberedende voksenundervisning. Hverdagsrelateret undervisning, som kan give adgang til en erhvervsuddannelse, hvis prøverne bestås.

AVU


Almen voksenuddannelse. Folkeskolebaseret undervisning, som kan give adgang til videregående uddannelser, hvis prøverne bestås.



Booster-forløb


Opfriskningsforløb, hvis der er et fagligt område, du ikke lige har fået helt styr på.



Vedligehold


Blandede opgaver, så du ikke glemmer alt det du har lært tidligere.


Alt det daglige

På JOUES er hverdagen stille og rolig. Vi har som regel undervisning i almindelige boglige skolefag om formiddagen og mere kreative og fysisk orienterede fag om eftermiddagen.


Morgenmad


Vi starter hver dag med tilbud om morgenmad fra klokken 9:00.


Spiser du hjemmefra, skal du stadig møde klokken 9, for vi taler om dagens program under morgenmaden.

Frokost


Vi spiser frokost kl. 13. Den tilberedes nogle gange af et madhold. Bagefter er der fælles pause og logskrivning.



Afslutning


Skoledagen slutter klokken 14 fire dage om ugen. Om onsdagen stopper vi klokken 13.



Fri x 1


Sidste fredag i holder vi fri.



Alt det med praktik

Som en del af din STU skal du i praktik og du kan selv vælge, hvad det skal være. På JOUES har vi mange gode kontakter til alle mulige praktikpladser. Og har vi ikke lige den plads, du drømmer om, gør vi alt for at etablere den.


Phillip ønskede at komme i praktik i sin lokale Kvickly.

Sebastian drømte om at prøve at arbejde som bådebygger.

XYZ ønskede at komme i praktik i...

Alt det med småt

Når man går på STU på JOUES er der nogle retningslinjer, man skal følge og en række møder, man skal deltage i.


Forløbsplan

Din UU-vejleder opstiller sammen med dig en række langsigtede mål for dit STU-forløb. Ved begyndelse af hvert år hjælper vi dig med at fastsætte realistiske mål for den kommende tid og støtter dig i at nå dem. I løbet af året skriver vi din progression ind i din forløbsplan, så det er tydeligt for dig og din UU-vejleder, hvordan du udvikler dig.


Statusmøder

En til to gange om året afholdes statusmøde. Her deltager vi sammen med dig og evt. dine forældre, samt din UU-vejleder og din rådgiver fra jobcenteret. Møderne tager udgangspunkt i din uddannelsesplan og din udvikling i forhold til dine mål.


Elevmøder

Ca. en gang om ugen har vi elevmøde, hvor eleverne kan komme med ønsker til ture, forslag til fællesundervisningen, eller andre ting der kunne have interesse for alle. Det er også her, at vi giver forskellige informationer til eleverne og tager emner op om alt fra madplaner til gruppens trivsel.


Elevsamtaler

Et par gange om måneden skal du til en elevsamtale, hvor vi taler om din hverdag, din trivsel og eventuelle ændringer du kunne ønske i din uddannelse, samt alt andet, du kunne have lyst til at tale om. Du er naturligvis altid velkommen til at bede om en samtale, når du har brug for det.

Alt det med SoMe

Vi er også at finde på SoMe.